Jak dlouho může můj pes nosit elektronický obojek?

To je jedna z nejčastějších otázek majitelů psů. Pro ty, kteří používají elektronický obojek, je nejdůležitější si uvědomit, že elektronický obojek je výcvikové zařízení. Měl by se používat pouze k výcviku a pes jej nemůže nosit 24 hodin denně. Níže naleznete několik věcí, na které je třeba dávat pozor při používání elektronického obojku pro psa.

Velikost obojku

Aby byl výcvik účinný, musíte se ujistit, že velikost elektronického obojku vašemu psovi dokonale sedí. Pokud je psovi na krku těsný, může mu způsobit nepohodlí. Na druhou stranu, pokud je elektronický obojek volný, kontaktní body se psa vůbec nedotknou, takže vaše snaha o používání elektronického obojku bude zbytečná. Vždy dbejte na to, abyste mezi obojek a krk psa mohli vložit maximálně 2 prsty. Tím zajistíte, že obojek psovi dobře padne, a může tak plnit svůj účel.

Nastavení

U elektronického obojku, za předpokladu, že jste svému psovi nastavili správnou velikost elektronického obojku, je dalším důležitým krokem, který budete muset udělat, vědět, jaký korekční režim a intenzitu byste měli na psa použít. Někteří majitelé cvičí svého psa prostřednictvím elektronického obojku, aniž by věděli, jaké jsou jeho limity. U začátečníků se vždy ujistěte, že začínáte nastavením nejnižší hodnoty. Intenzitu budete pomalu, postupně zvyšovat, před dalším zvyšováním budete muset sledovat reakci psa.

Doba nošení elektronického obojku.

V neposlední řadě mají majitelé mylnou představu, že je v pořádku, když pes nosí obojek neustále. Bohužel se jedná o škodlivou praxi, která by měla být zastavena. Pojďme se dozvědět, co by se mohlo pokazit, pokud pes nosí obojek delší dobu, a jak dlouho může pes obojek nosit.

Co se může stát, pokud můj pes nosí elektronický obojek delší dobu?

Pokud necháte obojek na psovi delší dobu, například celý den, mohou elektrody způsobit, že se pes bude drbat na krku. Nejlepším řešením je vždy po každém tréninku psa zkontrolovat a ujistit se, že je váš psí kamarád cítí pohodlně a nemá žádné škrábance na kůži.

Jaká je maximální doba, po kterou by měl pes nosit obojek?

Obecně platí, že by pes neměl nosit elektronický obojek nepřetržitě déle než 4 hodiny denně. Majitelé psů obvyklé zapomenou psovi obojek sundat a dovolí svému psímu kamarádovi nosit obojek celou noc. Nejlepším řešením je sundávat výcvikový obojek po každém výcviku. Dodržování těchto bezpečnostních pravidel vám zajistí, že si se psem užijete skvělý výcvik!