Jak používat elektronický výcvikový obojek ?

Přečtěte si pokyny dodané s obojkem. 

pexels-samson-katt-5255248

Udělejte to dříve, než obojek nasadíte svému psovi. Existuje mnoho různých typů elektronických výcvikových obojků a předtím, než obojek vyzkoušíte na svém psovi, musíte vědět, jak se s ním zachází.
 
Vložte baterie, nebo nabíjte přijímač a vysílač.
 
Než obojek nasadíte na svého psa, ujistěte se, že vše funguje. Také zkontrolujte, zda je obojek a vysílač vypnutý a nastaven na nejnižší hodnotu. Tím zajistíte, že pes nahodně nedostane impuls.
 
Nasaďte obojek na krk vašeho psa. 
 
Obojky mají malé elektrody, které se musí dotýkat kůže psa. Zajistěte, aby byl obojek dostatečně těsný, aby nespadl a aby se elektrody dotýkaly kůže psa. Nedělejte moc těsně, aby to nebylo pro psa nepříjemné nebo omezovalo jeho dýchání.
 
Než obojek zapnete, nechte ho na psovi týden.
 
Nepoužívejte obojek ihned. Místo toho nechte psa, aby si na něj zvykl. Tímto způsobem si váš pes bude obojek spojovat s dobrou náladou a zábavou a ne trestu.
 

- Cílem používání elektronického obojku je, aby si pes uvědomil, že dělá něco, co se snažíte zastavit - prostřednictvím povelů (vibrace, zvuk nebo Impuls). 
- Pokud psovi nasadíte obojek a ihned začnete dávat impuls, pes může být zmatený.

 

Začněte používat elektronický výcvikový obojek. 

Screenshot (36)

 

Začněte s nejnižší úrovní korekce a pozorujte psa. 

  • Pokud váš pes nereaguje na nejnižší korekce, pomalu vysílačem zvyšte na další úroveň a zkuste to znovu.

 

Cvičte povely, kterým váš pes rozumí. 

dog-training-5098572_1920

Při výcviku psa pomocí elektronického obojku začněte s povely, které váš pes zná. Vyslovte povel, například "sedni" nebo "zůstaň", a počkejte, až pes zareaguje. Pokud pes nedává pozor, stiskněte tlačítko na vysílači a povel zopakujte.

  • Nastavte vysílač na nejnižší úroveň korekce a postupně ji zvyšujte, až do chvíle, kdy pes zareaguje. Pokud začínáte používat elektronický výcvikový obojek, vždy začínejte od nejnižších úrovní!
  • Jakmile pes zareaguje, pochvalte ho. Odměňte ho slovy "hodný pes" nebo pamlskem. Při výcviku psů chcete jejich dobré chování vždy odměnit.