Elektrický obojek pro psa

Pojmy elektrický obojek nebo elektronický obojek mají stejný význam a jsou to jedné z hlavních kategorií ve světě výcvikových obojků.

V tomto článku najdete několik příkladů, proč je dobré mít elektrický obojek a v čem vám může pomoci.

 

Náhodné štěkání

I když je normální, že psi štěkají, není rozumné, aby pes štěkal na všechno ostatní, zejména v noci! Pokud se tak stane, může to být psychicky frustrující pro vás i pro vaše sousedy. 

K nápravě těchto problémů pomůže protištěkací obojek.

Skákání na návštěvníky

Mohou nastat situace, kdy ve svém domě očekáváte přátele nebo členy rodiny. Váš pes na ně může začít skákat. Některým vašim přátelům nebo členům rodiny může toto chování vyhovovat, ale mohou se vyskytnout i případy, kdy se psů prostě bojí. Nejlepší volbou jsou výcvikové obojky.

Můžete tak psa vycvičit, aby neskákal na nic netušící přátele nebo členy rodiny.

 

Hrabání v odpadcích

Některé potraviny jsou pro psy nebezpečné. Někdy se uchylují k čmuchání po zbytcích jídla v koši, když nejste doma. Pes může sníst nebezpečné nebo toxické potraviny. Chcete-li tomu zabránit, použijte na psa výcvikový obojek , hrabání může přestat a vy můžete mít po návratu domů po dlouhém dni v práci hodného psa a čistší dům.

Ničení nábytku

Jednou z prvních věcí, které byste měli udělat, když si štěně poprvé přivedete domů, je naučit psa, aby v domě nic nerozbíjel! Při výcviku vám zásadně pomůže používání výcvikových obojků . Upozorňujeme však, že elektronický obojek doporučujeme používat u psů starších 6 měsíců.

Elektronický obojek je nástroj, který odemyká možnost výcviku vašeho psa! Používáním výcvikového obojku bude váš pes dobře vychovaný.