Rozdíl mezi výcvikovým a protištěkacím obojkem

Když se majitelé psů rozhodnou koupit pro svého psa elektronický obojek, mohou se setkat s různými pojmy (Elektronický výcvikový obojek, protištěkací obojek) - mohou být zmateni zejména mezi rozdíly, které existují mezi obojkem proti štěkání a výcvikovým obojkem. Každý ze zmíněných elektronických obojků má jiný účel a bude nezbytné o nich dozvědět víc.

Protištěkací obojek

wolf-1365250_1280

Protištěkací obojek je zařízení, které je speciálně navrženo tak, aby odvádělo pozornost psa od štěkání. Existují zejména tři různé způsoby, jak psa rozptýlit. Buď se jedná o vysílání impulzu, vibrace, nebo vysílání ultrazvuku. Ve většině případů protištěkací obojek upozorní na štěkání dříve, než je vydán některý z výše uvedených režimů. U obojku proti štěkání obvykle existují různé úrovně intenzity. Pamatujte také, že u obojků proti štěkání neexistuje dálkový ovladač jako u elektronický výcvikového obojku. Protištěkací obojky pro psy aktivují funkce automaticky. U některých obojků proti štěkání  lze nastavit citlivost na štěkání, stejně jako intenzitu vibrací a impulsů.

 

Elektronický výcvikový obojek 

dog-training-5098572_1920

Rozdíl mezi protištěkacím obojkem a elektronický výcvikovým obojkem spočívá v tom, že pomocí dálkového ovladače můžete spouštět různé funkce, například impuls, vibrace nebo zvuk. Výcvikový obojek umožňuje pohodlnější výcvik psa k vykonání různých povelů, které chcete psa naučit. Elektronické výcvikové obojky jsou pro většinu majitelů psů velmi oblíbené, protože mají větší kontrolu pří výcviku. Elektronický výcvikový obojek pro psa, lze použít k nápravě různých typů nežádoucího chování stejně tak i k výcviku nových povelů. Majitel nebo trenér může obojek ovládat na dálku a tak pomocí různých tlačítek na dálkovém ovladači je k dispozici široká škála výcvikových nástrojů!